Лектор: Анна Петкова

24 ноември, 10:00 – 12:00ч

Качествените испански зехтини често печелят най-високи отличия на престижните международни конкурси, а Испания е категоричен световен лидер в производството на течното злато на Средиземноморието. По време на майсторския клас ще се насладим на някои от най-добрите зехтини в света от три емблематични провинции на Андалусия – Севиля, Кордоба и Хаен – хилядолетни земи на маслинови и зехтин.

anna-petkova

Анна Петкова е сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк и опитен дегустатор на зехтин. Има собствен проект – mypureolive и е посланик на културата EVOO (Extra Virgin Olive Oil).
В майсторския клас ще се включи и испански гост от Nobleza del Sur, революционери в производството на най-качествен натурален екстра върджин зехтин в Хаен.
Ще бъдат предложени и майсторски хапки, демонстриращи как всеки зехтин се съчетава с храна и как се използва в приготвянето на храната. Тази отговорна задача е поверена на Севда Димитрова – победител в Master Chef България 2016.

Зехтини, които ще се дегустират по време на лекцията:

TBA

Цени

Цена до 20 ноември: 60лв

Цена на място: 80лв

Участието в поне в един майсторски клас дава достъп и до трите дни на изложението без да е необходимо да се закупуват допълнителни билети.