Лектор: Анна Петкова

24 ноември, 10:00 – 12:00ч

Зала Мусала

Качествените испански зехтини често печелят най-високи отличия на престижните международни конкурси, а Испания е категоричен световен лидер в производството на течното злато на Средиземноморието. По време на майсторския клас ще се насладим на някои от най-добрите зехтини в света от три емблематични провинции на Андалусия – Севиля, Кордоба и Хаен – хилядолетни земи на маслинови и зехтин.

Лекцията ще се води на български език

anna-petkova

Анна Петкова е сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк и опитен дегустатор на зехтин. Има собствен проект – mypureolive и е посланик на културата EVOO (Extra Virgin Olive Oil).
В майсторския клас ще се включи и испански гост от Nobleza del Sur, революционери в производството на най-качествен натурален екстра върджин зехтин в Хаен.
Ще бъдат предложени и майсторски хапки, демонстриращи как всеки зехтин се съчетава с храна и как се използва в приготвянето на храната. Тази отговорна задача е поверена на Севда Димитрова – победител в Master Chef България 2016.

Зехтини, които ще се дегустират по време на лекцията:

Cortijo el Puerto Aceite de Oliva Vírgen Extra Ecológico Arbequina, Sevilla

Cortijo el Puerto Aceite de Oliva Vírgen Extra Ecológico Arbosana, Sevilla

Rincón de la Subbetica Aceite de Oliva Vírgen Extra Hojiblanca, Córdoba

Nobleza del Sur Centenarium Premium Aceite de Oliva Vírgen Extra Picual, Jaén

Nobleza del Sur Eco Day Aceite de Oliva Vírgen Extra Picual, Jaén

Nobleza del Sur Eco Night Aceite de Oliva Vírgen Extra Blend, Jaén

Цени

Цена до 20 ноември: 60лв

Цена на място: 80лв

Участието в поне в един майсторски клас дава достъп и до трите дни на изложението без да е необходимо да се закупуват допълнителни билети.