Лектор: Екатерина Христова, Ивайло Катерски, Васил Златев

22 ноември, 15:45 – 16:30

Зала Витоша

ekaterina-hristova

Екатерина Христова е инициатор и мениджър на платформата за винен туризъм Winetrips.eu – пространство, където избите, туристическите обекти и организаторите на дейности разказват своите автентични истории, което от своя страна става повод за посещение и да провокира туристите да споделят преживяванията си. Екатерина е посланик на гостоприемството и бранд мениджър на изба Uva Nestum и IB Park Hotels, които са съсредоточени в целогодишен спа и винен туризъм по долината на река Места.

ivailo-katerski

През 2014 Ивайло Катерски, в партньорство с една от водещите туристически агенции в сферата на алтернативния туризъм „Одисея-ин“, стартира проект за винен и кулинарен туризъм, наречен Виа Вино. Разработват и предлагат качествени винени преживявания в атрактивни и очарователни изби и региони в България. Ивайло е лицензиран екскурзовод от 2015, а от 2019 и носител на WSET Level 3 Award.

Lektori-turisum

След проучване на възможностите за винен туризъм в страната през 2013, Васил Златев създава България Уайн Турс – специализиран туроператор за винен туризъм, който вече 4 години запознава любители с вината на България. Васил участва от организирането до провеждането на туровете и има преки наблюдения върху развитието на винения туризъм в България, както и върху профила на винения турист.

За допълнителна информация и заявка за участие свържете се с нас на email editorial@divino.bg или на тел. 02 951 6634 или 088 494 0761