Родопа милк

производител на млечни продукти

Родопа Милк започва производството си през 1993 г. в смолянското село Смилян на река Арда, в меките гънки на Средните Родопи. Основана като партньорски бизнес на три семейства - предприемчиви и сърцати хора, мандрата е създадена по проект и с помощ на швейцарското правителство. В помощта е включено и обучение в швейцарски мандри. Именно тук се крие тайната защо предприятието, освен традиционните за страната ни млечни продукти, предлага и някои различни европейски сирена - от типа на швейцарските алпийски и на холандските. Технологът разработва няколко собствени рецепти и възражда старите, традиционни за Родопите сирена. Съществено предимство на мандрата е, че е разположена в планински район със съвършено чиста природа. Занаятчийските пълномаслени сирена са с изключително качество и са великолепен партньор на много от българските вина, предлагани на DiVino.Taste 2023!
Опитайте например "Геран" - планинско сирене, наподобяващо швейцарския грюер, с леко сладки нотки и деликатни аромати на родопски билки; или средно мекото "Тейзе", близко по вкус до швейцарския тилзит - леко и приятно, с ядков характер на финала; или "Рожен" - твърдо, ароматно и пикантно сирене, което се е правило в планинските родопски мандри от десетилетия и донякъде наподобява италианските звезди пармиджано и грана падано. Това са само част от интересните и вкусни сирена, които Родопа Милк ще покаже на DiVino.Taste.