Lakrids by Bülow

датски безглутенови бонбони от лакриц с шоколад

Lakrids by Bülow: датски безглутенови бонбони от лакриц с шоколад

Шеметната история на Lakrids by Bülow всъщност е история за безмерната любов към вкуса на майсторски приготвения гурме лакриц. Основана в Дания от младия Йохан Бюлоу през 2007 г., марката се слави с вискокачествените си сладкарски изделия в чиято основа е коренът от женско биле (Glycyrrhiza glabra или „сладък корен“).

За да постигне уникалния вкус на сладък лакриц от Lakrids by Bülow, Бюлоу използва пресован екстракт от сушени чрез пулверизиране корени от женско биле в комбинация с меласа, глюкоза, оризово брашно и анасоново масло. Всички изделия на марката се приготвят в уютната фабрика на Lakrids by Bülow в Копенхаген от майстори сладкари, които използват изцяло естествени и висококачествени продукти. Коренът от женско биле се добива в държави в Близкия Изток (Афганистан и Иран) и в Източна Европа (Казахстан и Грузия), а използваното за шоколада на Lakrids by Bülow какао е от специални райони в Западна Африка (в Кот д`Ивоар и Гана), където се отглежда най-доброто какао в целия свят. Около ядрото от лакриц на всеки бонбон Lakrids by Bülow се добавят минимум 30 слоя шоколад от най-високо качество, като технологичното време за производство на бонбоните в една средна кутия A – лакриц с млечен шоколад е 6 дни.

Lakrids by Bülow разполага с над 25 обекта в Дания, Швеция, Финландия, Норвегия, Германия, ОАЕ и Великобритания, както и с 2000 ритейл партньори на 46 пазари по света. Марката работи и с корпоративни клиенти като Emirates Airlines. Първият обект на Lakrids by Bülow на Балканите е бутикът им в София, който отвори врати в края на 2021 г.

Брандът предлага целогодишен асортимент, който включва 6 вкуса със сладък или солен лакриц, покрит с бял, тъмен, млечен или дулсе де лече шоколад и в комбинация с плод, кафе или морска сол, както и 3 вкуса чист лакриц – сладък, солен и т.нар. американски с червени плодове.

Освен тях Lakrids by Bülow залагат и на лимитирани сезонни вкусове, сред които блестят зимните Classic Caramel – лакриц с дулсе де лече шоколад и морска сол, Raspberry – лакриц с бял шоколад, малини и ягоди, Frozen Mint – лакриц с млачен шоколад, мента и захарна обвивка и Butter Cookies – лакриц с дулсе де лече шоколад и канела.

За тези, които обичат да експериментират и да пробват по-голямо разнообразие от вкусове Selection Box предложенията на бранда са перфектното решение през цялата година.