SCHEDULE DETAILS Event Schedules
-
14.00 - 16.00
DiVino.TasteИзложение - дегустация само за професионалисти и медии | Exhibition - for professionals and media only
В посочените часове достъп до изложението ще имат единствено професионалисти и медии
Only professionals and the media will have access to the exhibition during the specified hours -
17:15 - 19:15
Марин Атанасов | Marin AtanasovЗа българските винени региони интимно | The Bulgarian Wine Regions up Close and Personal
Майсторски клас | Masterclass
Всеки един от осемте български региона ще бъде представен от Марин Атанасов с най-характерните му и отличителни особености, със специфичните му тероари, сортове и други тайнства – според лични наблюдения и изводи, резултат от целенасочени проучвания на лектора. Заедно с него ще опитате НА СЛЯПО 8 български вина – по едно характерно за всеки от регионите и след обсъждания, сравнения и оценки, дегустираните вина ще бъдат разкрити.
Each of the eight Bulgarian regions will be presented by Marin Atanasov with its most characteristic and distinctive features, with its specific terroirs, varieties and other unique secrets – according to personal observations and conclusions, the result of the lecturer's focused research. Together with him you will have a BLIND tasting of 8 Bulgarian wines – one typical for each of the regions. After discussions, comparisons and evaluations, the tasted wines will be revealed.
Цена: 130 лв
-
10:00 - 12:00
Естер Гарсия и Бегоня Фернандес | Ester García y Begoña FernándezНасърчаване на винения туризъм от избата в цялата страна – Казус: Каталуния | Promote Wine Tourism from the Winery to the Whole Country – Case Study: Catalonia
Семинар | Workshop
Виненият туризъм може да бъде много значим фактор за местното развитие. В тази дейност ролята на администрациите и компаниите може да е разнообразна, но коя от тях би била най-интересна и полезна, как може да се насърчава винения туризъм и как да се включи екологичната отговорност. Това са темите, които ще бъдат коментирани.
За се демонстрират процесите и да се дадат конкретни предложения, лекторите ще се позоват на проучване за развитието на винения туризъм в Каталуния.
Wine tourism can be a very important activity to increase local development. In this activity, the role of administrations and companies can be diverse, but which one can be the most interesting, how the activity can be encouraged, and how to include environmental responsibility will be topics that the speakers can comment on together in the presentation.
To demonstrate processes and proposals they will start from the case study of Wine Tourism in Catalonia.
(испански език, симултанен превод на български | Spanish, translation into Bulgarian)
Цена: 110 лв -
12:15 - 14:15
Милица Зикатанова | Militza ZikatanovaЕнотечни вина от трезора: 10 години Вила Мелник | Enoteca Wines from the Vault: 10 years Villa Melnik
Дегустация-презентация | Tasting & Presentation
Вече десет години Винарска изба Вила Мелник e в търсене на автентичното усещане за мелнишки тероар. Мисията им е да представят местните сортове в тяхната най-добра светлина – да запазят самобитния им дух и да поддържат световен стадарт в качеството.За тази дегустация Вила Мелник са селектирали шест от най-добрите вина от енотечната си колекция, която съхраняват в подземния трезор под пясъчния хълм.
Събитието е само с покани.
For ten years now, Villa Melnik Winery has been searching for the authentic expression of the Melnik terroir. Their mission is to present local varieties in their best light – to preserve their distinctive spirit and maintain a world standard in quality.Villa Melnik have selected for this Tasting six of the finest wines from their enoteca collection, which they store in their underground vault beneath the sand hill.
The event is by invitation only. -
14:30 - 16:30
Дейвид Смарт и Дейвид Пиератони | David Smart & David PierattoniУправление на риска в качеството на виното и мониторинг за бретаномицес със системата VERIFLOW® | Risk Management in Wine Quality and Monitoring of Brettanomyces with VERIFLOW®
Презентация | Presentation
В тази презентация ще се потопим задълбочено в управлението на риска във винарната и значението на мониторинга на най-често срещаните причинители на дефекти във виното, с акцент върху Бретаномицес брукселенисис. Ще обсъдим как да се предотвратят потенциални зарази, преди това да се отрази на качеството на виното.
Демонстрация на живо на системата VERIFLOW® от bioMerieux.
VERIFLOW® е лесна система за откриване на всички основни развалящи виното микроорганизми, директно във винарната. Благодарение на VERIFLOW® е възможно да се тестват проби на всеки етап от процеса по много ефективен начин, като само за 3 часа се открива наличието на причинители на дефекти като бретаномицес, лактобацилус и педиококи, ферментационни дрожди и бактерии. Системата е с много висока чувствителност.
In this session we will deep dive into the Risk Management in the winery and the value of proactive monitoring of the major spoilers, with a focus on Brettanomyces bruxellensis. We will discuss how to prevent potential contaminants before having an impact on the wine quality. Live demonstration of VERIFLOW® system by bioMerieux.
VERIFLOW® is an easy system to detect all the major “spoiler” microorganisms, directly in the winery. Results available in 3 hours, with a simple sample preparation and very high sensitivity. Thanks to VERIFLOW® it will be possible to test at any stage of the process in a very proactive way harmful wine spoilers like Brettanomyces, Lactobacillus & Pediococcus, fermentative yeasts and bacteria.
Достъпът е свободен с предварителна регистрация.
Регистрация може да направите тук.
Access is free with prior registration.
You can register here.
-
10:00 - 12:00
Вяра Стефчева | Viara StefchevaДигитален маркетинг и вино: Как да продаваме по-успешно | Digital Marketing and Wine: How to Sell Better
Семинар | Workshop
Обучението ще представи ключови стратегии за успешно изграждане на онлайн присъствие на бизнесите в лозаро-винарския сектор. Участниците ще научат как да създадат ангажираща общност около бранда си чрез Facebook групи, както и как да подобрят уебсайта си и да увеличат клиентите си. Ще бъдат споделени световни примери и практически насоки.
The workshop will present key strategies for building successfully an online presence for businesses in the wine sector. Participants will learn how to create an engaging community around their brand through Facebook groups, as well as how to improve their website and increase customers. Global examples and practical guidance will be shared.
Цена: 110 лв -
12:15 - 14:15
Николета Дикова | Nicoletta DicovaРайнхесен: Произходът има значение | Rheinhessen: Origin Matters
Майсторски клас | Masterclass
Майсторският клас е посветен на Райнхесен, един от водещите исторически винени региони на Германия. Ще имате възможност да опитате и опознаете виненото разнообразие и водещите стилистики на този изключително интересен и известен с качеството на вината си регион.
Ще бъдат дегустирани 8 умело подбрани вина, които дават цялостна панорама на региона.
Майсторският клас се организира с подкрепата на VDP – частна асоциация на близо 200 винопроизводители, представляваща елита на немското вино.
The masterclass is dedicated to Rheinhessen, one of Germany's leading historic wine regions. You will have the opportunity to taste and explore the wine diversity and leading styles of this extremely interesting and renowned for the quality of its wines region.
8 expertly selected wines will be tasted, giving an overall panorama of the region.
The Masterclass is organized with the support of the VDP, a private association of nearly 200 winemakers representing the elite of German wine.
Цена: 130 лв -
14:30 - 16:30
Елизабет Портева | Elizabet PortevaНатурално вино - що е то? | Natural Wine - What is It?
Майсторски клас | Masterclass
В последната година духовете във винените среди доста се разбуниха около темата за натуралните вина. Защо мненията са толкова различни и противоречиви? Защо е толкова актуална?
Каква е разликата между натуралните и конвенционалните вина? А каква е разликата между натурални, био, биодинамични, вина с ниска интервенция? Има ли конкретни регламенти?
Дива ферментация, вина без сулфити, без добавки, нефилтрирани. Ръчни или с минимална машинна намеса, крафт и малки производители. Ролята на свръхиндустриализацията и човешкия фактор.
Защо да пием такива вина? Как се отразяват на здравето? Как се правят натуралните вина – рискове и ползи при производството? Каква характеристика носят? Как да си изберем? Колко дълго издържат?
Ще дегустираме 8 български натурални вина!
In last year, the spirits in wine circles have been quite stirred around the topic of natural wines. Why are the opinions so different and controversial? Why is it so topical?
What is the difference between natural and conventional wines? And what is the difference between natural, organic, biodynamic, low intervention wines? Are there specific regulations?
Wild fermented, sulfite free, additive free, unfiltered wines. Manual or with minimal machine intervention, craft and small producers. The role of over-industrialization and the human factor.
Why drink such wines? How do they affect health? How are natural wines made - risks and benefits in production? What characteristics do they bring? How to choose? How long do they last?
We will taste 8 (eight) Bulgarian natural wines!
Цена: 130 лв