Лектор: Иво Върбанов

24 ноември, 16:45 – 18:45

Високо оценени и у нас, и в чужбина, вината на Иво Върбанов от сира от различните реколти са плътни и мощни, концентрирани и пищни – големи вина с характер и сериозен потенциал за отлежаване. Самият Иво Върбанов, автор на концепцията на тези вина, ще води вертикалната дегустация на 8 реколти сира – от 2017 назад до 2009. Идеята е да покаже как отлежава и се развива през годините сирата от изключителния тероар на Южен Сакар.

Ivo-Varbanov

Иво Върбанов е ярко доказателство за дълбоката връзка между изкуството и виното. Той е талантлив класически пианист, който концертира самостоятелно, със съпругата си Фиамета Тарли, както и с различни камерни формации от Европа и САЩ. Другата му страст е виното. През 2005 създава лозе край село Изворово в Южен Сакар и започва да произвежда забележителни вина. Убеден е, че тероарът там се проявява по впечатляващ начин в характера на сирата.

Вина, които ще се дегустират по време на лекцията:

TBA

Цени

Цена до 20 ноември: 80лв

Цена на място: 100лв

Участието в поне в един майсторски клас дава достъп и до трите дни на изложението без да е необходимо да се закупуват допълнителни билети.