Лектор: Благой Кузмански

23 ноември, 10:00 – 12:00

Зала Мусала

Легендарните подсилените вина от Иберийския полуостров и остров Мадейра не са лесни за разбиране и сякаш все остават встрани от отъпканите винени пътища, обвити в лека загадъчност. Професионалистите и ценителите ги познават, но до колко? Майсторският клас на Благой Кузмански е шанс да разширим и задълбочим познанията си за Херес, Порто и Мадейра и да дегустираме незабравими вина.

Лекцията ще се води на български език, с превод на английски.

BLAGOI-KUZMANSKI

Благой Кузмански е един от 20-те посланици на шери в света, дипломирани през 2018 в град Херес след крайно стриктен подбор. Отскоро има диплома от WSET (Wine and Spirit Educational Trust) и е сертифициран IWA (Italian Wine Ambassador). Работил e като сомелиер в Лондон и САЩ. Учи в Court of Master Sommeliers, където се провежда считаният за най-труден изпит в света на виното – желанието му е да стане един от по-малко от 300-те Master Sommeliers в света. В момента работи като баер и главен сомелиер за Seewines.

Вина, които ще се дегустират по време на лекцията:

Херес:
Barbadillo Manzanilla Solear
Barbadillo Amontillado Principe
Barbadillo Oloroso Cuco
Порто:
Quinta de la Rosa Ruby Reserve Port
Quinta de la Rosa 20 Year Old Tawny Port
Quinta de la Rosa Vintage Port 2004
Мадейра:
Barbeito 10 Years Old Sercial – Reserva Velha
Barbeito Malvasia – Reserva Velha

Цени

Цена до 20 ноември: 80лв.

Цена на място: 100лв

Участието в поне в един майсторски клас дава достъп и до трите дни на изложението без да е необходимо да се закупуват допълнителни билети.